Logo UHasselt

menu

Campusleven


Sociale dienst

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

SOCIALE DIENST

De sociale dienst van UHasselt is bereikbaar voor studenten via:

  • Openingsuren zonder afspraak: check onderstaande agenda voor de openingsuren en locaties op beiden campussen.
  • E-mail: socialedienst@uhasselt.be of liesbeth.huber@uhasselt.be

  • GSM: + 32(0) 483 60 41 67
     

Liesbeth Huber | maatschappelijk assistente        
liesbeth.huber@uhasselt.be                         

E: socialedienst@uhasselt.be
T: 011 26 80 64
GSM: + 32(0) 483 60 41 67


ENKEL JIJ ALS UHASSELT STUDENT KAN PERSOONSGEBONDEN INFORMATIE OPVRAGEN:

Jij als toekomstige student kan een aanvraag indienen om een inschatting van de studietoelage 2021-2022 te laten berekenen.

Wil je een inschatting van de studietoelage laten berekenen kan je dit: 

Op basis van een inschatting studietoelage van de Vlaamse Overheid kan er bekeken worden of je aanspraak kan maken op een Tussenkomst in Studiekosten van UHasselt. Let op, er kan geen inschatting van de tussenkomst in studiekosten berekend worden.

  • Wil je op kot en wens je hierover meer informatie? Contacteer onze dienst huisvesting
  • Kom je met bus en/of trein naar UHasselt of ben je nog op zoek naar een fiets? Contacteer onze dienst vervoer om na te gaan hoe je een tussenkomst in openbaar vervoer kan aanvragen en/of je een fiets via UHasselt kan huren.

  • Afbetaling/uitstel studiegeld. Het is niet mogelijk om de betaling van het studiegeld uit te stellen of via een afbetalingsplan af te lossen. UHasselt voorziet de mogelijkheid om het studiegeld binnen een termijn van 4 maanden te betalen vanaf het versturen van de 1ste factuur (half november) tot het versturen van de laatste rappel met als deadline 1 maart 2022. Voor meer info over het betalen van studiegeld contacteer onze dienst studentenadministratie.

Vanaf 2 juni 2021 tot 1 juni 2022 kan je een éénmalig profiel aanmaken bij de dienst studietoelage Vlaamse Overheid om vanaf academiejaar 2021-2022:

  • toestemming te geven als student aan de dienst studietoelage van de Vlaamse Overheid elk academiejaar een onderzoek te (her)starten of je in aanmerking komt voor een studietoelage

Wens je ondersteuning bij het aanmaken van je profiel studietoelage, kan je vanaf heden hiervoor terecht bij de sociale dienst van UHasselt.

Vanaf maandag 16 augustus 2021 kan je een aanvraag indienen bij de sociale dienst van UHasselt voor:

Vanaf 1 november 2021 tot 1 juli 2022 kan je een aanvraag indienen bij de sociale dienst van UHasselt voor: 

Informatie

Voor info over de studietoelage van de Vlaamse Overheid en hoe je als student een profiel kan aanmaken bij de dienst studietoelage, klik hier

Voor  info over een voorschot op de studietoelage van de Vlaamse Overheid, klik hier

Voor  info over de tussenkomst in studiekosten, klik hier

Voor  info over gespreide betaling laptop klik hier

Heb ik als student recht op het groeipakket (kinderbijslag)?

Ben je jonger dan 25 en ingeschreven voor minimum 27 studiepunten met uitzondering van de diplomajaren, dan is er meestal recht op het groeipakket als student.
Ben je voor minder dan 27 studiepunten ingeschreven, ontvang je een groeipakket als schoolverlater (voor maximum 12 maanden)

Heb ik als student recht op een studietoelage van de Vlaamse Overheid?

Ligt het gezinsinkomen onder een bepaalde grens en voldoe je aan de studievoorwaarden en nationaliteitsvoorwaarden, dan is er eventueel recht op een studietoelage van de Vlaamse Overheid. Klik hier voor meer info.

Waar kan ik als student terecht voor hulp in het aanmaken van mijn profiel studietoelage?

Je  kan als student steeds terecht bij de sociale dienst van UHasselt voor hulp bij het aanmaken van een profiel bij de dienst studietoelage.

Kan ik als student een voorschot op de studietoelage aanvragen?

Wie recht heeft op een studietoelage van de Vlaamse Overheid, kan elk academiejaar een voorschot op deze studietoelage aanvragen bij de sociale dienst. Klik hier voor meer info.

Heb ik recht op een vermindering van het studiegeld?

Wie recht heeft op een studietoelage van de Vlaamse Gemeenschap betaalt verminderd studiegeld als beursstudent. Klik hier voor meer info over de bedragen van het studiegeld.

Als bijna-beursstudent heb je ook recht op een vermindering van het studiegeld. Klik  hier voor meer info of je in aanmerking komt als bijna-beursstudent.

Heb ik als student recht op een tussenkomst in studiekosten van UHasselt?

Indien je GEEN recht hebt op een studietoelage van de Vlaamse Overheid OF deze  is onvoldoende  om jouw studiekosten te dragen, EN het gezinsinkomen valt onder de inkomensgrens van UHasselt,  kom je mogelijks in aanmerking voor een tussenkomst in studiekosten van de UHasselt. Klik hier voor meer info.

Nadat je de beslissing studietoelage van het huidige academiejaar hebt ontvangen, kan je als student deze tussenkomst in studiekosten aanvragen bij UHasselt.

Kan ik als student via UHasselt een laptop op afbetaling aankopen?

Als student kun je éénmalig een laptop op afbetaling via UHasselt aankopen. Voor meer info over een gespreide betaling laptop, klik hier.

Het aanbod van laptops aangeboden door UHasselt, vind je hier terug.

Waar kan ik als student mijn boeken en studiemateriaal kopen?

Boeken, cursussen en sommige studiematerialen kan je aankopen bij de campusboekhandel XOD op campus Diepenbeek.

Op de campus Rechten in Hasselt is er tevens een campusboekhandel beschikbaar voor de studenten van de faculteit Rechten.

Voor meer info over de openingsuren over de campusshop XOD klik hier.

Studiemateriaal kan je aankopen via het praesidium van je faculteit. Meer info wordt door het praesidium voorzien op je introductiedag.

Studenten van de faculteit Architectuur & Kunst kunnen terecht voor studiemateriaal bij de Procure. Voor meer info over de openingsuren van de Procure klik hier.

Hoeveel kosten de boeken? Heb ik als student nog ander studiemateriaal nodig?

Informatie over de kost van verplichte boeken en cursussen, studiemateriaal, … kan je steeds raadplegen op UHasselt website: Info Studiekosten

Zijn er ook tweedehands boeken te koop? Kan ik mijn boeken tweedehands verkopen?

Via Re-Book IT kan je tweedehands boeken kopen en verkopen. Klik hier voor meer info en contact met Re-Book IT.

Zijn er uitleen laptops bij UHasselt beschikbaar?

UHasselt heeft enkele uitleen laptops beschikbaar.

wanneer je als student in een zeer uitzonderlijke en tijdelijke situatie bevindt waardoor je niet de mogelijkheid hebt om een laptop aan te kopen, kan er eventueel aanspraak gemaakt worden op een uitleen laptop van Hasselt en dit voor een bepaalde duur.

Het aanvraagformulier voor een uitleen laptop vind je terug in je studentendossier.