Logo UHasselt

menu

Toekomstige studenten


Start je studie

Toekomstige studenten

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

INSCHRIJVEN AAN UHASSELT

Fijn dat je je wil inschrijven aan UHasselt. We heten je van harte welkom aan de universiteit van vandaag. Op deze pagina hebben we alle belangrijke info over hoe en waar je je moet inschrijven op een rijtje gezet.

 


Je inschrijven als nieuwe student aan UHasselt gebeurt in twee eenvoudige stappen: je voorinschrijving in orde brengen waarna je een afspraak kan maken om je inschrijving te finaliseren. 

Heb je geen diploma secundair onderwijs uit Vlaanderen? Wil je een Engelstalig masterprogramma volgen? Of heb je geen VWO-diploma of Nederlandstalige propedeuse uit Nederland? Dan heb je eerst een toelating nodig. Op deze pagina lees je stap voor stap wat je moet doen om je toelating aan te vragen.

Wil je je nog inschrijven voor academiejaar 2021-2022? 

Dan heb je eerst de toestemming nodig via de studieloopbaanbegeleider voor je je kan inschrijven. 

Je vraagt de toelating aan door het aanvraagformulier voor laattijdige inschrijving in te vullen en te bespreken met de studieloopbaanbegeleider van jouw richting.

De studieloopbaanbegeleiders van UHasselt zijn er om jou het best te adviseren in jouw studiekeuze.

 


Stap 1: de voorinschrijving

We vragen je eerst om vooraf in te schrijven zodat we weten wie je bent, wat je gestudeerd hebt en wat je aan UHasselt wil studeren. Je voorinschrijven kan online, op het moment dat jou het best uitkomt, van 1 februari tot de start van het academiejaar (voor academiejaar 2022-2023).

Via deze link kan je je voorinschrijven:

 

Een handleiding:

Stap 2: definitief inschrijven 

Na je voorinschrijving kan je je inschrijving finaliseren door een afspraak te maken met een van onze medewerkers van de studentenadministratie. Dit kan online via een Google Meet-conferentie of face-to-face op onze campus in Hasselt, Oude Gevangenis, Martelarenlaan 42.


Handleiding bij het maken van een online afspraak.

Welke documenten hou je klaar tijdens jouw afspraak?

  • een kopie van je diploma secundair onderwijs
  • je identiteitskaart
  • je bankkaart
  • specifiek voor de opleiding geneeskunde: het attest van slagen voor het toelatingsexamen arts;
  • specifiek voor de opleiding industriële ingenieurswetenschappen: het attest van deelname aan de ijkingstoets

Op welk moment betaal je het studiegeld?

Tijdens je definitieve inschrijving betaal je je voorschot via bankkaart of kredietkaart. In de loop van de maand november ontvang je een afrekening voor het resterende saldo. Het inschrijvingsgeld is een verplicht bedrag voor elke student die zich inschrijft aan UHasselt. Het studiegeld bestaat uit een vast bedrag aangevuld met een bedrag per opgenomen studiepunt.

Meer info over de berekening van je studiegeld en andere financieringsmogelijkheden.

Inschrijven voor academiejaar 2022 - 2023?

Vanaf juni 2022 kan je je, na je voorinschrijving, definitief inschrijven door een afspraak te maken met een van onze medewerkers van de studentenadministratie. De specifieke data waarop je je voor academiejaar 2022 - 2023 kan inschrijven zijn nog niet gekend maar we houden je op de hoogte! 

 

Heb je een vraag?

De medewerkers van de studentenadministratie helpen je graag verder. Je kan een mail sturen naar studentenadministratie@uhasselt.be.

Of telefonisch contact opnemen via het nummer +32(0)11 26 81 00.

Proficiat met de start van jouw doctoraat!

Om je te kunnen inschrijven als doctoraatsstudent heb je eerst de toelating nodig van UHasselt. De te ondernemen stappen aan het begin van een doctoraat worden uitgelegd binnen deze procedurepagina.

Is je toelating in orde? Prima! Je finale inschrijving gebeurt in twee stappen.

Let op: Indien je al gestudeerd hebt aan UHasselt hoef je de voorinschrijving (stap 1) niet meer in orde te brengen en kan je meteen een afspraak maken met de studentenadministratie. 

 

Stap 1: de voorinschrijving

We vragen je eerst om vooraf in te schrijven zodat we weten wie je bent, wat je gestudeerd hebt en wat je aan UHasselt wil studeren. Je voorinschrijven als doctoraatsstudent kan online, op het moment dat jou het best uitkomt.

De laatste stap binnen het voorinschrijvingsproces is "uploads / downloads" waar we minstens de volgende documenten van jou nodig hebben: 

  • De toelating dat je mag starten met je doctoraat,
    Dit kan je aanstellingse-mail van de personeelsdienst van UHasselt, een contract of contractfiche of een mailtje van je promotor zijn. 
  • Een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort,
  • Een kopie van je masterdiploma.

Via deze link kan je je voorinschrijven:

 

Een handleiding:

 

Stap 2: definitief inschrijven 

Na je voorinschrijving kan je je inschrijving finaliseren door een afspraak te maken met een van onze medewerkers van de studentenadministratie. De afspraak kan online doorgaan via een Google Meet-conferentie of fysiek op onze campus in Hasselt, Oude Gevangenis, Martelarenlaan 42.


Handleiding bij het maken van een online afspraak.

Op welk moment betaal je het studiegeld?

Tijdens je definitieve inschrijving betaal je het studiegeld van 479,60 euro. Dit bedrag betaal je nog eens in het laatste jaar van je doctoraat. Het inschrijvingsgeld wordt elk jaar geïndexeerd aan de normen van de overheid en kan dus verschillen ten op zichte van je eerste inschrijvingsbedrag. 

Heb je een vraag over je inschrijving?

De medewerkers van de studentenadministratie helpen je graag verder. Je kan een mail sturen naar studentenadministratie@uhasselt.be.

Of telefonisch contact opnemen via het nummer +32(0)11 26 81 00.

Was je tot het einde van het vorig academiejaar EER-student aan UHasselt? Dan kan je je inschrijving eenvoudig verlengen in drie stappen.

Stap 1: je onderneemt zelf actie

Vanaf 11 juli geef je in je online studentendossier zelf aan dat je je inschrijving wil verlengen voor het volgend academiejaar. Je kan dit in orde brengen tot 1 oktober. Noteer deze stap zeker als een to-do voor jezelf want na 30 september vervalt je account en kan je je niet meer aanmelden.

Vb: je beëindigt je studies voor je eerste jaar van je opleiding in juni 2021. Vanaf 11 juli 2021 kan je je inschrijven voor je studies van het tweede jaar.


Stap 2: wij sturen een e-mail met betaalinstructies

Achter de schermen verwerken wij je aanvraag waarna je een e-mail op je studentenaccount ontvangt met een uitnodiging tot betaling. Het bedrag voor de betaling is het voorschot op je studiegeld voor het volgend academiejaar.

 

Stap 3: breng de betaling in orde

Breng de betaling voor 1 oktober in orde zodat je helemaal klaar bent voor de start van het nieuwe academiejaar!


Je hebt je studies onderbroken?

Dan maak je een online of fysieke afspraak met onze medewerkers van de studentenadministratie. Kijk voor meer info bij de tab 'na onderbreking'.

Je bent een niet-EER student?

Dan moet je mogelijk eerst je verblijfsvergunning verlengen.

Succes en fijn dat je er weer bij bent!


Heb je een vraag?

De medewerkers van de studentenadministratie helpen je graag verder. Je kan een mail sturen naar studentenadministratie@uhasselt.be.

Of je neemt telefonisch contact op via het nummer +32(0)11 26 81 00.

Je hebt je studies aan UHasselt een jaar (of meer) onderbroken en je wil je nu terug inschrijven? Fijn! Onze medewerkers van de studentenadministratie brengen je herinschrijving samen met jou helemaal in orde. Je kan een online afspraak maken (via een Google Meet-conferentie) of een face-to-face op onze campus in Hasselt, Oude Gevangenis, Martelarenlaan 42.


Handleiding bij het maken van een online afspraak.

 

Heb je een vraag?

De medewerkers van de studentenadministratie helpen je graag verder. Je kan een mail sturen naar studentenadministratie@uhasselt.be.

Of je neemt telefonisch contact op via het nummer +32(0)11 26 81 00.

 

We heten je van harte welkom aan UHasselt.

Om je registratie te voltooien meld je je aan bij de studentenadministratie van onze campus in Hasselt, Oude Gevangenis, Martelarenlaan 42. Je krijgt er meteen je studentenkaart en een woordje uitleg over de voordelen die jij als student krijgt, dankzij jouw kaart. 

Tot dan!

 

Heb je een vraag?

De medewerkers van de studentenadministratie helpen je graag verder. Je kan een mail sturen naar studentenadministratie@uhasselt.be.

Of je neemt telefonisch contact op via het nummer +32(0)11 26 81 00.