Logo UHasselt

menu

UHasselt


UHasselt: geëngageerd en vernieuwend

UHasselt: geëngageerd en vernieuwend

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

CONTACT EN LIGGING

UHasselt heeft haar hoofdzetel in de Oude Gevangenis op de campus Hasselt. Voor je eerste inschrijving aan de universiteit en voor alle contacten met de studentenadministratie kom je als student dus in eerste instantie naar dit gebouw op de Martelarenlaan in Hasselt.

De diensten van de studentenadministratie en studentenvoorzieningen, de studiebegeleiders en de ombudsman kun je natuurlijk ook contacteren in gebouw D (blok D) op campus Diepenbeek.

Het onderwijs voor de opleiding rechten wordt vooral verstrekt op de stadscampus te Hasselt. De studenten van de andere opleidingen volgen meestal les (in verschillende gebouwen) op campus Diepenbeek. Studenten kunnen met het openbaar vervoer pendelen tussen beide campussen.


Postadres & Bezoekadres

Universiteit Hasselt
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt

Tel.: 011 26 81 11

 

plannetje beide campussen


Google Maps

Route naar Campus Hasselt

Openingsuren campus Hasselt

Oude Gevangenis

Van maandag t/m vrijdag: 7.00 u. tot 22.00 u.

Campus Hasselt is tijdens het weekend gesloten. 

Faculteitsgebouw Rechten en Rectoraatsgebouw

Van maandag t/m vrijdag: 7.00 tot 22.00 u.

Weekends: gesloten

Bereikbaarheid van campus Hasselt

Openbaar vervoer

 • Per trein
  Vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik zijn er om het uur, zeven dagen op zeven, rechtstreekse verbindingen met de Limburgse hoofdplaats.

  Meer informatie kunt u vinden op de website van de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen: www.nmbs.be 

  U kunt een taxi nemen aan de ingang van het station in Hasselt. Een taxi naar het Kolonel Dusartplein kost ongeveer € 5,00. Vanaf het Kolonel Dusartplein kunt u naar campus Hasselt wandelen. Volgt u de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

 • Per bus
  Met de Campushopper biedt De Lijn een bus aan die pendelt tussen het station van Hasselt en het station van Genk, en die onder andere halt houdt aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt en op de campus in Diepenbeek.

  Aan het stationsplein van Hasselt komen regelmatig snelbusdiensten aan uit Maaseik, Lommel, Neerpelt en Geel. Ook vanuit praktisch alle Limburgse gemeenten zijn er goede verbindingen naar Hasselt.

  Aan het station in Hasselt vertrekt om de 5 minuten tevens de “Boulevardpendel” die u tot vlakbij de faculteit brengt. Stapt u uit aan de halte “Kolonel Dusartplein”. De afstand per bus van het station naar het Dusartplein bedraagt ongeveer 8 minuten. Aan het Kolonel Dusartplein volgt u de bewegwijzering naar de faculteit Rechten – Universiteit Hasselt.

  Vanaf campus Diepenbeek vertrekken de lijnen 45, 20A, 36 en 453  naar het Kolonel Dusartplein in Hasselt.

  Vanaf Genk-Station vertrekken de lijnen 1 en 45 naar het Kolonel Dusartplein.

  Meer informatie vindt u bij De Lijn Limburg tel. 070 220 200, de Lijnwinkel tel. 011 85 03 03 ofwww.delijn.be. Er is een infokantoor op het Stationsplein.  real-time info halte Dusartplein Hasselt


 Met de fiets

Campus Hasselt heeft een onbewaakte fietsenstalling aan het Koekerellenpad (pad tussen Oude Gevangenis en Rectoraatsgebouw). 

Op volgende locaties bewaken stadswachten uw fiets:

Stadhuis:

 • op het Groenplein achter het stadhuis
 • maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur 
 • zaterdag van 10 tot 18 uur.

Station:

 • aan de voorkant van het station 
 • maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur
 • zaterdag van 9.30 uur tot 18.30 uur
 • niet op zon- en feestdagen.
Capucienenplein:
 • aan de Twee Torenwijk 
 • maandag tot vrijdag van 10 tot 18 uur 
 • niet op zon- en feestdagen.
Kolonel Dusartplein:
 • op de hoek van Maastrichtersteenweg en Kolonel Dusartplein 
 • dinsdag en vrijdag (marktdagen) van 9 tot 13 uur.

Met de wagen

Hasselt is goed bereikbaar via de autosnelwegen E313 (afritten 27-28-29) en E314 (afrit 29). Er zijn heel wat parkings in en rondom het stadscentrum. U kunt de auto achterlaten aan de rand van de stad en verder reizen met de bus. Nabij campus Hasselt – onder het Kolonel Dusartplein – is er een betaalparking. Deze betaalparking kunt u bereiken via de Koning Boudewijnlaan of de Maastrichtersteenweg. Aan het einde van de Maastrichtersteenweg rijdt u rechts de Kleine Ring op. Na 100 m. ziet u de ingang van de parking. Gratis parkeren nabij campus Hasselt kunt u aan de Koning Boudewijnlaan. 

De parkeermogelijkheden op een rijtje

Inplanting gebouwen op campus Hasselt

 


Stadscampus Hasselt
 
Parkingplan Hasselt

Oude Gevangenis - gelijkvloers

Oude Gevangenis - verdieping

Postadres

Universiteit Hasselt
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt

Tel.: 011 26 81 11

Bezoekadres

Universiteit Hasselt
Campus Diepenbeek
Agoralaan Gebouw D
3590 Diepenbeek

tel.: 011 26 81 11

 

                 

plannetje beide campussen


Google Maps

Route naar Campus Diepenbeek

Openingsuren campus Diepenbeek

Gebouw D

weekdagen: 7.00 u. tot 22.00 u.
zaterdagen: 7.30 u. tot 18.00 u. 
 

Onthaal Gebouw D
openingsuren les- en examenperiodes:
weekdagen: 08.00 tot 16.00u.
zaterdagen: gesloten
 

Bereikbaarheid van campus Diepenbeek

Openbaar vervoer

 • Per trein
  Je kan de campus Diepenbeek bereiken via het station NMBS Diepenbeek, Hasselt of Genk en vervolgens een bus naar de campus te nemen.
Website van de 'NMBS'
 • Per bus
  Met de Campushopper biedt De Lijn een bus aan die pendelt tussen het station van Hasselt en het station van Genk, en die onder andere halt houdt aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt en op de campus in Diepenbeek.
  De campus Diepenbeek kun je bereiken via de lijnen 45, 20A, 36 en 453.
  Vanuit Hasselt-Stationsplein vertrekt de lijn 45 richting Maastricht of Maaseik, de lijn 20A richting Maastricht en de lijn 36 Genk via Diepenbeek. Minstens om de 15 minuten vertrekt een bus naar de campus.
  Vanaf Genk-Station vertrekt om de 30 minuten een bus van lijn 45 naar de campus.
  Vanaf Diepenbeek-Station vertrekt de lijn 453 om het uur naar de campus.


  real-time info halte campus Diepenbeek

Website van 'De Lijn'

 

Met de fiets

De omgeving van de Campus Diepenbeek is zeer fietsvriendelijk. Studenten kunnen de campus veilig en prettig bereiken via fietspaden die door het groen kronkelen. Op de campus kan de fiets beschut worden gestald en de universiteit stelt speciale fietssloten ter beschikking.
VEDO (een project van de gemeente Diepenbeek i.s.m. vzw Alternatief) verhuurt fietsen aan studenten en zorgt voor herstellingen (tegen kostprijs). Het huren van de fiets is gratis, er wordt enkel een waarborg van € 70,00 gevraagd aan het begin van het academiejaar.

 

Met de wagen

Bij elk gebouw is er parking voorzien.

Parkeren voor bezoekers:
Er is een bezoekersparking aan de zijkant van het hoofdgebouw. Aan de slagboom vooraan belt u aan en u parkeert vervolgens uw auto even aan het hoofdgebouw. Aan het onthaal krijgt u een dagcode voor de slagboom en een plannetje waarmee u gemakkelijk de weg naar de bezoekersparking vindt.

 

Studenten met een beperking

De campus beschikt over aangepaste voorzieningen voor studenten met een beperking: er zijn aparte parkeerruimten bij de ingang van elk gebouw en een speciale hellende ingang (zonder trappen). Er is een rolstoel ter beschikking en elke verdieping is bereikbaar met een lift.

Inplanting gebouwen op campus Diepenbeek